Familie · Sundhed

Godt sundhedsforsikringen kan hjælpe!

I lørdags var jeg i Bonbonland med mine børn, mine venindes børn og deres mormor som lidt er en ekstra mor, da hun er en del af min folkedanserfamilie.

Vi hyggede os godt, og jeg skulle med min venindes datter en tur i Rejen, hvor man rutscher ned i en gummibåd. Inden har jeg lige været en tur igennem med hendes tvillingebror til stor morskab for ham.

Skærmbillede 2018-07-11 kl. 20.51.56

Da jeg tager fat i både for at løfte den ud, siger det et kæmpe smæld i min højre hånd og jeg må slippe, men får hurtigt ordentlig fat med begge hænder.

Med det samme kunne jeg mærke, at der er sket noget i min hånd som ikke skal ske. Men ned skal vi, så afsted med os i gummibåden. Jeg kan dog mærke og se at min hånd ikke er som den plejer. Den er hævet og jeg har ondt.

På vej hjem fra Bonbonland ringer jeg til 1813 og får en tid på skadestuen på Frederiksberg. Jeg prøver at få min vielsering af inden jeg tager afsted, men kan ikke, da min hånd er for hævet.
Det er også det første jeg får besked på, da jeg kommer på skadestuen for ellers klipper de den af, og det får de simpelthen ikke lov til.
Med en snor, får en sygeplejerske min ring af og den bliver sikkert placeret i min halskæde så den er med.

Jeg venter en time til halvanden, bliver kort tjekket af en anden sygeplejerske, da jeg er nød til at få smertestillende, for min hånd dunker og gør ondt selvom jeg sidder med den opad – det er et kønt syn at sidde der med hånden i vejret, ik? 😂

Endelig er det min tur, den 3. sygeplejerske jeg møder vil ikke kigge på hånden for 2 andre har allerede kigget på den. Men lægen kommer og kigger på den, så det er fint. Han trykker, bøjer og vrider i den, så tårerne trille af bare smerte. Ikke den fedeste oplevelse.
Han mener at der kan være en hel eller delvis overrevet sene i min hånd, men jeg kan ikke få den scannet nu – kl. er næsten 21., så det må blive til kontrol, som blev tirsdag.

Lettere handicappet resten af weekenden og mandagen fordi hånden skal holdes i ro, ikke fingrene 😉 går jeg tirsdag formiddag afsted til hospitalet som ligger 2,5 km fra hvor vi bor i Vanløse. Her møder jeg en læge og sygeplejerske som ikke ved hvad der er sket med min hånd fordi der mangler et lægenotat! 😮 Der er dog noteret at de har hjulpet mig af med min ring 🙄
Jeg må forklarer lægen, som har noget travlt og virker forvirret, hvad der er sket med min hånd. Han kigger på den 1 min prøver at lave nogle øvelser med mine fingre, som ikke har gjort ond på noget tidspunkt og giver mig besked om at jeg har en kraftig forstuvning i min hånd. Jeg kigger mistroisk på ham og siger det kan han ikke mene – den skulle jo scannes, så de kunne se om der var nogle skader på den. Det kunne desværre ikke ske for der var ikke bestilt tid og den var bare forstuvet. Så en skinne på hånden og noget smertestillende og så kunne jeg gå, efter en undersøgelse på mindre end 5 min. Og så var han ude af døren inden jeg overhovedet var færdig tilset.

Jeg var målløs, da jeg giv derfra og noget forvirret. Så jeg besluttede at give min sundhedsforsikring et kald.
De skulle bruge en henvisning og jeg måtte kontakte en anden læge end min egen, da der er ferie. Her fik jeg at vide, at det kunne ikke komme på tale at få en henvisning til en MR scanning (det var det som sundhedsforsikringen anbefalede for at jeg kunne komme til en ortopædkirurg) den skulle bare ultralydsscannes også kunne min sundhedsforsikring hjælpe mig med resten, da jeg jo var blevet tilset af ÉN ortopædkirurg på Frederiksberg (det oplyste lægen ikke noget om). Og i øvrigt tog det 30 min. at udfylde en henvisning til en MR scanning, det gad han ikke bruge sin tid på.
Jeg var mildes talt grædefærdig over at møde en praktiserende læge som talte grimt og var ubehøvlet, fordi jeg bad om at få en henvisning til et ordentlig tjek af min hånd – det har jeg virkelig ikke prøvet med de andre læger jeg har været hos, når min egen læge har ferie.

Jeg ringede og fortalt sundhedsforsikringen, hvad der var sket. De tryllede og kunne sende mig en liste så jeg kunne kontakte en ortopædkirurg i det private. Det var virkelig en rar oplevelse!
På Privathospitalet Danmark i Charlottenlund havde de en tid allerede tirsdag aften og den takkede jeg ja til med det samme!

Så afsted igen, denne gang med børn og mand som måtte køre mig, da jeg ikke kan køre bil pga. smerter i hånd og håndled.
På privathospitalet blev jeg mødt af en sød og rar hånd ortopædkirurg, som kiggede på min hånd. Tjekkede den venstre for at se om hvad der var normalt og mærkede rundt på den højre, jeg skulle lave øvelser for at vise hvad jeg kunne og ikke kunne.
Hans dom var klar – ingen over revet sener eller ledbånd 🙏🏻
Men det var enten en seneskedehinde eller en fiber som var sprunget i min hånd. Så har jeg fået revet i alle muskler og led som hæftes på knoglen lige under min hånd, i håndleddet. Jeg havde en lille blødning – det skyldte det blå mærke, og det gik i sig selv.

IMG_3934

Jeg skal have en skinne på min hånd det meste af tiden, specielt når jeg belaster den.
Jeg må gerne arbejde, træne og løbe, så længe jeg husker at give den ro. Træning og løb dog først tidligst i weekenden. Jeg har fået nogle øvelser jeg skal lave hver time med mine fingre og hånd de næste på måneder.
Bilkørsel med manuelt gear skal lige vente et par dage mere, grundet smerter i hånden og håndled. Også lige en kur med smertestillende 3 gange dagligt i en uge 🙄
Varighed før at hånden er helt normal igen – det kan tage op til 3 mdr. – rimelig træls besked.

Men nu er jeg afklaret og jeg er glad for at jeg brugte min sundhedsforsikring til at få min hånd tjekket ordenligt og ikke bare accepterede at det var en forstuvning. For det føles på ingen måde som en forstuvning.
Så har du ikke allerede en sundhedsforsikring igennem dit arbejde, så undersøg hvor du kan få en med hospitalsdækning. Det er guld værd at man kan bruge den i stedet for at skulle kæmpe en kamp med det offentlige!

Med den opfordring, vil jeg blot ønske dig en god dag og sommer.

Der er desværre lidt længe i mellem mine blogs for tiden.

Tak fordi du læser med ❤️

/Christina

PS: Dette indlæg er på ingen måde sponseret af nogle privathospitaler eller sundhedsforsikringer – det er ren anbefaling.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s