Jobsøgende · Jobsøgning

Personanalyse

Jeg har oplevet det flere gange når jeg har været i job eller søgt job, at skulle igennem en personanalyse.

Det er et alm. brugt værktøj hos mange store og mellemstore virksomheder, samt rekrutteringsbureauer. Der findes et hav af forskellige test som man kan bruge, men den jeg selv er blevet testet mest i, er en DiSC profil.

disc-workcirkel

Første gang jeg blev DiSC testet var kort efter jeg blev student, hvor jeg var kommet igennem nåleøjet til første samtale hos Mærsk til deres trainee.
Jeg husker at jeg syntes det var helt skørt, at skulle sidde og svare på alle de ting. Mest fordi det var mit første møde med en personanalyse.

Da jeg startede i Dansk Supermarked blev jeg også testet – samt en gang senere hvor jeg havde været der et par år.
Her fik jeg til gengæld oplyst hvordan min DiSC profil så ud. Et højt D – og så en skrå streg ned til C’et 🙈
At vide hvordan min DiSC profil så ud, har betydet at jeg har kunne arbejde aktivt med den. Jeg har lært at skrue ned for nogle ting og op for andre. Og jeg havde på fornemmelsen at den var forandret efter at jeg havde fået børn, og har gerne ville testes igen.

Derfor blev jeg også lidt glad, da jeg inden en samtale på en spændende stilling, skulle igennem en test igen. Jeg fortalte inden at jeg forventede at jeg stadig havde et højt D, men ellers havde jeg ingen ide om hvordan den så ud nu 😊
Resultatet viste at jeg stadig har et højt D – men så er det andre bogstaver blevet mere og ligger meget ens. Så det var en væsentlig forandre i forhold til tidligere.

Det sjove ved de her test er, at de i store træk fortæller om hvordan man kan være – men ikke altid er. Jeg vil sige, at jeg denne gang bedre kan kende mig selv, end jeg kunne for 9 år siden, da jeg sidst var igennem DiSC test.

Skal man så holde meget fast i, at man bliver sat i bås i sådan en analyse?
Nej, det synes jeg ikke, for dine svar er baseret på tidligere arbejdssituationer. Men det er en god indikator for hvordan du agerer arbejdsmæssigt og kan give et godt billede af om du vil passe i den stilling du søger.

For mit vedkomne vil jeg bruge den nye viden aktivt i et kommende job, og på den måde kunne få en bedre balance. Men i bund og grund vil jeg gøre som jeg plejer, nemlig følge min mavefornemmelse langt hen ad vejen 😊

Men jeg er nysgerrig for at høre om du har nogle erfaringer med at få lavet personanalyser? Og om du har brugt dem aktivt i dit/dine job/jobs efterfølgende?

Tak fordi du læser med ❤️

/Christina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s