Børnehave

Uventet nyhed… Børnehaven lukker!

Onsdag eftermiddag i sidste uge var jeg til møde i Sines børnehaven.

Et møde som drejede sig om børnehavens fremtid – Fundamenternes udflytterbørnehaven Gården.

Vi har i en næsten et halvt år ventet på om Københavns Kommune ville købe området børnehave ligger på..

Skov og Naturstyrelsen har sat Holstrupgård til salg for godt 2 år siden. Området rummer udover børnehaven, en sal som børnehaven bruger, sovesale/koloni huse, et undervisnings hus og nedslidt lade, samt mange tønder land med en sø som børnene bruger til legeplads og som bliver forpagtet ud til de nærliggende gårde.

Da institutionslederen havde budt velkommen, kommer melding meget kort efter at Børne og Unge forvaltningen i Københavns Kommune havde besluttet at lukke børnehaven.

Jeg må sige at tæppet blev i den grad trukket væk under mig og de andre fremmødte forældre!

Sine til julehygge
Sine og morfar til julehygge på Gården

Sine elsker sin børnehave – det gjorde Sune også. Udflytterbørnehave var ikke det Klaus og jeg valgte at Sune skulle i, da vi skulle vælge børnehave til ham. Men der var ikke plads andre steder, og det er blevet noget af en succes historie for mine børn at de har/har haft de muligheder at kunne boltre sig i naturen hele året rundt.
Der har da været perioder hvor der har været uro blandt personalet, og der har været stor udskiftning. Men mine børn har ikke lagt mærke til det, og nu virkede det til, at der var en gruppe pædagoger som fungerede og havde det godt sammen. Samtidig med at de pædagogiske planer kørte som de skulle. Og børnene har mange fede oplevelser i området og sammen med deres venner.

Melding lød på, at Københavns Kommune har valgt ikke at købe vores område Holstrupgård, som ejes af Skov og Naturstyrelsen. Vi forældre har i næsten 2 år vidst, at området var til salg, men det er der har været afsat penge i budgettet til at købe området – det kan du læse om her.

Samtidig er lukningen også en effekt af den omstrukturering som der sker på børne- og fritidsområdet i Københavns Kommune, pga. den nye fritidshjemsreform og et manglende børnetal i området – det siger de hele tiden 🙄
Det er så træls at forvaltningen og den centrale pladsanvisning har stoppet tilgangen af børn, og presset på med en lukning af udflytterbørnehaver, når Børne- og Ungeborgmester Pia Allerslev tilbage i 2014 i et interview med Politiken siger at kommunen ikke vil lukke udflytter- og skovbørnehaver, men kun sparer på udgifterne til transporten – læs mere her

Melding om lukningen har udløst flere dages manglende søvn, konstant ondt i maven og masser af bekymringer og stress over at stå uden børnehave fra d. 31/8 og uden et sted til ungerne fra d. 30/6, da lejekontrakten på Hostrupgård udløber her.
Specielt fordi Sine og de andre i storbørns gruppen kun vil have 8 mdr. tilbage i børnehaven inden de skulle starte i skole!!!

Der blev forelagt et tilbud hvor rammerne for hvad børnehavebørnene kender, er væsentlig ringere end det vi har nu! 😠

Vi fik tilbudt en børnehave, hvor kun halvdelen af institutionsbørn kunne komme med i skovbørnehaven hver dag – og gik vi med, så var det ikke vores børn som fik lov at komme med. Det fik vi at vide med det samme. Det betød altså at de skulle være inden for eller på tur det meste af dagen, da institutionen ingen legeplads har!

Jeg ved simpelthen ikke hvad distriktet har tænkt!?

Men jeg forstå virkelig ikke hvordan man kan skide højt og flot på børns trivsel, fordi man vælger at lave en yderligere besparelse på børneområdet.

Vi har i forældregruppen, heldigvis fundet nogle løsninger, hvor vi prøver at sikre børnenes rammer og relationer, og prøver så vidt mulig at kunne flytte den store og den lille gruppe sammen til forskellige institutioner.

Men vi står også med et helt akut problem, som hedder at der pr. 1/8-31/8 faktisk ikke er nogle leder af institutionen eller pædagoger som børnene kender!
For en er sygemeldt, lederen flytter til anden børnehave pr. 1/8, en 3. er på barsel, en på ferie og den sidste er nød til at finde nyt arbejde, som sikkert starter pr. 1/8. Så har vi en fast vikar og vores madmor tilbage.

Det er en noget håbløs situation!

Hele forældregruppen mangler svar på hvorfor det pludselig kunne gå så galt, og at det er med så kort varsel. Vi havde ekstra ordinært forældremøde søndag formiddag om hele situationen, og vi har besluttet at vi skal finde hoved og hale i hele denne her lukning.
Vi har derfor søgt om aktindsigt i sagen, fordi vi mener der er nogle frister og datoer som vi ikke har fået at vide, samt at informationsniveauet har været så ringe som det har.

Sune som indianer
Sune som indianer hjemvendt fra koloni i Børnehaven

Gad vide om beslutningstagerne i forvaltningen ved, at for et barn som skal skifte til en anden børnehave uden kendte ansigter hos de voksne kan sende børn i dyb sorg?
Ligesom når de skal skilles fra deres venner?

Det er tankevækkende at man kan sidde i en forvaltning og tage beslutninger om at lukke udflytterbørnehaver som giver børnene en masse gode og spændende oplevelser, som de ikke ville kunne få i en hver anden børnehave inden i byen.
Gad vide hvor mange børn i børnehaverne som har set en død grævling i naturen? 🤔

Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at ligge mig fladt ned og bare accepterer lukningen uden at stille spørgsmålstegn ved beslutningen!

I bund og grund vil vi i forældregruppen prøve at lave så meget larm og støj omkring denne her lukning, fordi vi bl.a. mener at man ikke tager børnenes trivsel og relationer til deres børnehavevenner og pædagoger ret seriøs.

Så hvis du kender nogen som kunne være interesseret i en god historie om hvordan børn, personale og forældre er de seriøse tabere i de her besparelser, så sig endelig til!
Vi kan fortælle mange ting om hvordan forvaltningen kan trække tingene i langdrag.

Teater på Gården
Teaterstykke på Gården

Tak fordi du læste med ❤️

Del gerne historien om lukningen af Fundamenternes Gården.

/Christina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s